Sådan kan du hjælpe dit barn med at falde i søvn

Det er meget almindeligt, at børn i perioder har en tid, hvor søvnen bare ikke rigtigt fungerer. Men det er lige så almindeligt, at du som forældre straks ønsker at hjælpe og afhjælpe dette problem, så de kan sove godt igen. Søvnen er vigtig for de små, og selv for voksne mennesker, kan vi tydeligt mærke det på vores krop, når vi har sovet dårligt et par nætter i træk. Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvad man kan gøre, så det handler også om at være tålmodig, men vi kan give et par råd, som måske kan hjælpe dig.

Gør det hyggeligt

Der kan på forhånd være en stresset stemning, hvis dit barn ikke har sovet så godt de sidste par nætter, og det kan godt sidde i kroppen både hos dig og dit barn. Derfor handler det for det første om at tage en dyb indånding og slappe lidt af. Herefter er du i bedre stand til at lave en hyggelig atmosfære.

Det er en god idé, hvis barnet har en behagelig dyne og noget rart sengetøj. Du kan finde forskelligt sengetøj ved at klikke her.

Dæmpet lys og en god bog

Har du nogensinde selv læst en bog i et lidt dæmpet lys? I sådan en situation, kan man virkelig blive træt, og så kan man ende med at falde i søvn selv. På samme måde fungerer det for barnet. Selvfølgelig synes de nok også, at bogen er spændende, og det holder dem lidt i gang. Men tværtimod, bliver barnet også med tiden træt.

Fordelen ved at gøre det på den måde, så gør man det til en rar situation, hvor i faktisk bare sidder og læser. Det kan selvfølgelig godt være, at det kan tage enormt lang tid, hvis barnet har problemer med søvn.