Fordyb dig i handlingen i en god bog

Hvornår har du sidst læst en god bog? En del mennesker vil kunne svare, at det har de for nylig, men en lige så stor del vil med stor sandsynlighed svare, at det er rigtig længe siden. Og det kan der være flere forskellige grunde til. Mange har aldrig brudt sig om at læse, og lige siden folkeskolen eller gymnasiet har man måske ikke rørt en bog. Andre vil fortælle, at de ikke har tiden til at sætte sig ned. Og en helt tredje gruppe har måske svært ved at koncentrere sig.

Noget af det, man kan prøve på, er at lytte til lydbøger. Det er en helt anden oplevelse, men det kan sagtens gå hen og blive noget, man bliver fanget af. På https://migogaalborg.dk/lydboeger/ kan du for eksempel finde en oversigt over, hvilke forskellige hjemmesider, apps og platforme, der tilbyder lydbøger, du kan lytte til.

Bliv bedre til at koncentrere sig

Mange studier har vist, at det er sundt at læse bøger, og at lytte til lydbøger bevæger sig i samme boldgade. Det er sundt med forskellige inputs, og selvom du ikke selv læser ordene, er du tvunget til at koncentrere dig om handlingen. Det kan gøre dig til en mere opmærksom lytter.

Der er ingen krav om, at man absolut skal lytte til en bestemt genre. Du kan også lære dine børn at blive glade for lydbøger, for der findes utallige børnebøger, der er udgivet på den måde. Det kan være et alternativ til godnatlæsningen, hvor I sammen ligger og lytter til en historie, før I skal i seng. Det er en skøn form for samvær og kan sørge for, at I har noget at snakke om ved morgenborde.

Hvis det er til dig selv kan du også finde et bredt udvalg lige fra krimier til romantiske komedier eller digte.