Sådan får du dine børn til at bevæge sig mere

Har dine børn en tendens til at blive fanget rigtig hurtigt af hver sin skærm? Har du svært ved at få dem til at bevæge sig mere? Det handler om at tænke kreativt i sådan en situation.

Her får du tips til, hvordan du finder på nogle gode og kreative løsninger.

Giv forslag til hyggelige aktiviteter

Hvis du bare beder dine børn om at bevæge sig mere, er det ikke sikkert, at det hjælper noget. I stedet er det en god idé at komme med nogle konkrete idéer til, hvad der er af mulige aktiviteter. Det kan være alt fra fodbold i jeres have til en tur på den nærmeste legeplads. Hvis du giver nogle specifikke idéer, bliver det langt lettere for dine børn at forholde sig til.

Det er f.eks. en idé at foreslå dem, at de skal bevæge sig i minimum én time. Men hvis dine børn har svært ved at forestille sig, hvor meget én time er, er det smart at bruge en time timer. Den viser nemlig tid visuelt, så det er nemt for dine børn at se, hvor lang tid der er tilbage.

Bevæg dig sammen med dine børn

Det er også en god idé at gøre bevægelse og motion til en fælles aktivitet derhjemme. Hvis det bliver til en del af jeres daglige rutine, er det ikke til at komme udenom. På den måde vænner dine børn sig til det. Til sidst kommer det ikke til at føles som en pligt, men som en hyggelig aktivitet.

Bevægelse sammen kan f.eks. være en lang gåtur efter jeres aftensmad, gemmeleg i jeres have, en tur i en svømmehal m.m. Der er alverdens muligheder, så det handler bare om at variere det så vidt muligt. Det gør det nemlig lidt mere spændende for alle.