Derfor gør hospitalsklovne en forskel

Når et barn skal indlægges eller opholde sig på et hospital, kan det både være skræmmende for barnet og for forældre samt pårørende, lige meget om opholdet er kort eller langt. Et hospital er ofte forbundet med sygdom og en svær tid. Omstændighederne gør, at man opholder sig i et slags limbo, mens man venter på, at barnet forhåbentlig får det bedre og kan udskrives.

Med et hospitalsophold behøves ikke at være udelukkende trist og gråt, og det er blandt andet Danske Hospitalsklovne som sørger for at skabe grin og glæde i en ellers svær tid. Læs meget mere om dette lige her!

En hånd i mørket

Klovnene på de danske hospitaler gør hver dag en indsats for at hjælpe børn. For et barn kan det nemlig være svært at forstå den situation, de nu engang befinder sig i. Hvorfor skal man blive her på hospitalet? Hvorfor kan vi ikke bare tage hjem? Det kan hjælpe at fjerne deres fokus fra sygdommen eller skaden, og få dem til at have tankerne på noget andet. En hospitalsklovn indretter sig efter barnets behov, og er udelukkende til stede for at få et smil frem hos barnet, og skabe et håb for alle, både personale, pårørende og patienter.

Hospitalsklovne kommer ud til hospitaler i hele landet, og det er gennem donationer og indsamlinger at de får pengene til fortsat at kunne arbejde for tryghed og underholdning i Danmark.

Gør en forskel

Du kan donere til de danske hospitalsklovne, og på den måde være med til at gøre en forskel for børn på hospitaler. Du kan selv give et valgfrit beløb, støtte via sms, og du kan også starte en indsamling, og på den måde samle endnu flere penge sammen til det gode formål. Forskellige firmaer donerer årligt til formålet, og der afholdes hvert år forskellige indsamlinger som man kan deltage i.

Du kan også købe produkter på deres hjemmeside – så kan du være sikker på, at pengene går til netop dette formål. På nuværende tidspunkt når de danske hospitalsklovne ud til halvdelen af alle indlagte børn, og med hjælp fra donationer kan de måske nå endnu flere.

De danske hospitalsklovne tager også ud og besøger børne- og ungepsykiatrien. Det er altså på flere områder, at klovnene har speciale i at sprede glæde og skabe relationer. Deres arbejde når altså længere ud, end man umiddelbart forestiller sig. Du kan nemt give dit bidrag ved at gå ind på deres hjemmeside, og se de forskellige muligheder.