Sådan får I mere tid med jeres børn

Det er ingen hemmelighed at langt de fleste forældre elsker deres børn mere end noget andet på den her jord. Dog kan det med arbejde og andre interesser til tider være svært at finde så meget tid til ens børn som de fortjener. Vil du have mere tid til dine børn, kan du læse her.

Skab struktur i jeres hverdag

Det første I kan gøre for at komme til at bruge mere tid med jeres børn, er at I kan prøve at skabe en struktur i jeres hverdag.

Ved at have en organiseret hverdag er der også større chance for at I vil kunne bruge tid med jeres børn. Blandt andet er det en god ide at have et fast tidsinterval hvor I arbejder, og så et tidsinterval hvor I holder helt fri. Dette vil typisk også gøre at I kan være sammen med jeres børn uden dårlig samvittighed eller med tankerne andetsteds.

En god måde at få et overblik over jeres hverdag på, er ved at anskaffe jer et par opslagstavler. Her vil hele familien kunne hænge små noter med deres planer, således at alle kan se hvornår de forskellige i familien er ledige.

Inkluder jeres børn i den daglige gang i hjemmet

En simpel måde hvorpå I kan få brugt mere tid med jeres børn på, er ved at inkludere dem i den daglige gang derhjemme.

Fx kunne I have et fast tidspunkt på dagen hvor I alle hjælpes med at rydde op og gøre rent. Står I og skal løbe en tur kan I også vælge at tage børnene med, som højst sandsynligt kan cykle ved siden af.

Ved at inkludere børnene i de mindre sjove aktiviteter, vil I først og fremmest få brugt mere tid sammen, men aktiviteterne bliver også en del sjovere når man laver dem sammen som en familie.