Sådan får I skabt mere struktur på jeres institution

Det er ingen hemmelighed at det samfund vi lever af, er drevet af en lang række forskellige institutioner såsom børnehaver, skoler eller gymnasier. Er du så heldig at være ansat som leder eller medarbejder på en af de mange institutioner i Danmark, er der en chance for at du også har oplevet at der hurtigt bliver rodet og kaotisk på stedet. Savner I også mere struktur på jeres institution, kan I med fordel læse med herunder.

Sørg for at have nok skabsplads til alle børnene

Det første som hurtigt kan skabe en følelse af kaos, er hvis samtlige børns jakker og sko ligger kastet tilfældigt over det hele. Her kan det være en god ide at I får anskaffet jer nogle børnegarderober som er designet specielt til store institutioner. Hos Kolon kan I finde et stort udvalg af forskellige garderobeløsninger, som uden tvivl vil matche jeres behov. Her er der specielt tænkt over at udnytte pladsen så godt så muligt, således at I ikke spilder noget plads.

 

Fordelen her er også at alle børnene vil have et sted hvor de kan have skiftetøj eller skiftesko liggende, i tilfælde af et uheld. På den måde undgår I at tingene ligger tilfældige steder, og rummene vil hurtigt virke langt mere struktureret.

Få skabt nogle faste rutiner

Det kan på især større institutioner være svært at få skabt rutiner for så mange børn, men alligevel kan det være værd at forsøge. En måde hvorpå I kunne få skabt en rutine på, er fx hvis børnene altid har det samme lokale de er tilknyttet. Herved vil børnene have noget tryghed i at de møder ind det samme sted hver morgen.

 

I kunne alternativt også starte hver dag med fælles morgensang, eller en anden aktivitet som gentager sig på et fast tidspunkt.