Guide til efterskolevalg

Det er måske ved at være oppe over, at dit barn er blevet gammelt nok, til at tage valget om hvorvidt han eller hun ønsker at komme på efterskole. Beslutningen om at ville på efterskole er i sig selv nem nok, det svære kommer, når man i fællesskab skal vælge hvilken efterskole, der er den rigtige for lige netop barnet. Hvis det derfor er noget i gerne vil have lidt hjælp til, kan i med fordel læse med her, hvor i får lidt ting at overveje inden valget af efterskole!

Forskellige slags efterskoler

Der findes et utal at forskellige efterskoler, som udbyder og har fokus på hver deres særprægede ting. Eksempelvis findes der Kristen Efterskole, hvor der som navnet hentyder, er fokus på det kristne aspekt – foruden naturligvis også de ting der findes på andre efterskoler. Hvis ikke man lige, hverken som familie eller barnet i sig selv, er interesseret i at starte på en Kristen Efterskole, kan man se bredere efter andre efterskoler hvis fokus er på andre ting!

Inddrag barnet

Valget om efterskole er naturligvis en, der falder både på familien som helhed, men det er især også barnet som skal have noget afgørende at sige. Godt nok er det ikke barnet, der betaler, men det er barnet hvis hverdag mere eller mindre helt og holdent kommer til at foregå på skolen. Derfor kan man sige, at hvis nu for eksempel at barnet er interesseret i en start på kristen efterskole, kan det derfor være noget man skal tage med i overvejelserne.

Valg- og linjefag

Mange efterskoler udbyder forskellige linjefag og valgfag, og hos nogle skoler går de igen på tværs. Der er altså ofte sportslinjer, kunstlinjer, eventyrlinjer og lignende, men det er stadig vigtigt også at tage det med i betragtningen, hvis man på forhånd allerede, ved hvilke linje og valgfag man er interesserede i.