3 tips til brug af håndsprit

Håndsprit er efterhånden alle steder. Den er meget svær at komme udenom, og den kommer nok til at blive her et stykke tid endnu, så du kan lige så godt lære at elske den. Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for håndspritten, men den skal altså bruges, så smitten holdes nede.

Håndvask eller håndsprit?

Håndvask og håndsprit fungerer bedst sammen. Først håndvask og så håndsprit. Fordelen ved håndspritten er, at den er nem at bruge, når du f.eks. er ude at handle. Den er generelt praktisk, når der ikke er vand.

Det er også vigtigt at du får vasket hænder, for håndsprit virker ikke optimalt, hvis du har snavsede hænder.

Vær grundig

Ligesom når du vasker hænder, er det vigtigt, at du er grundig med din afspritning. Du skal bruge rigeligt med håndsprit, så du kan dræbe de bakterier, der ikke er velkomne på dine hænder.

Når du bruger rigeligt med håndsprit, tager det selvfølgelig også lidt tid om at tørre. I den tid skal du gnide hænderne sammen og sørge for at få alle krogene med. Det gælder både håndfladerne, håndryggen, fingrene, neglerødderne, neglene, håndleddene og i særdeleshed tommelfingrene.

Der er faktisk mange, der glemmer tommelfingrene, når de spritter eller vasker fingre. Så vær ekstra opmærksom på at få den med, næste gang du bruger håndspritten.

Beskyt hænderne

Når du både vasker hænder og bruger håndsprit hyppigt, vil du komme til at fjerne noget af dine hænders naturlige fugt. Det kan føre til tørre hænder, der sprækker.

Når hænderne først begynder at sprække, er det for alvor ikke sjovt at spritte hænder. Derfor er det vigtigt, at du plejer dine hænder med en god fed håndcreme.

Hvis du ikke kan lide den fedtede fornemmelse på hænderne, kan det være en god idé at påføre cremen lige før sengetid, hvor du alligevel ikke skal bruge hænderne.