3 gode råd til at hjælpe dine venner, og deres børn, når de skal skilles

Det kan være en svær kombination med børn og skilsmisse, da det let kan gå ud over flere parter. Det er ikke kun parret, der vælger at blive skilt, der bliver ramt, og børnene kan hurtigt lide under en situation, de ikke selv formår at overskue og tænke logisk omkring.

Det kan man heller ikke forlange af børn, og derfor kan det være svært at vide, præcist hvordan man griber hele situationen an. Hvis du står som ven af parret og børnene, kan du også på din helt egen måde blive påvirket af situationen. Du har dog muligvis mere overskud i forhold til, at du står på sidelinjen og ser en omvæltning af andre menneskers liv.

Derfor kan du her gå ind og tilbyde din hjælp på flere forskellige måder, der kan lette processen og gøre overgangen til det nye liv mere overskuelig. Herunder er 3 gode råd til, hvordan du som ven kan træde til for at hjælpe:

1. Stå til rådighed på en tydelig måde

De fleste kan i sådan en situation gå rundt og føle, at de står til rådighed, uden at vennerne er klar over det, eller tør at bruge dig. Det kan skyldes usikkerhed omkring, hvor du egentlig står. Derfor kan du aldrig sige for lidt, at du er der for dem, og at du altid står klar til at hjælpe. Det er bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt, for måske du tilbyder din hjælp på det helt rigtige tidspunkt.

2. Vær den praktiske løsning i hverdagen

Stå til rådighed ved at tilbyde din praktiske hjælp. Har de brug for lidt indkøb, du har mulighed for at klare, når du alligevel selv er ude at handle? Eller har du mulighed for at passe børnene, så de kan få lidt luft fra den pressede situation i hjemmet?

Der er mange måde at hjælpe på rent praktisk, og en skilmisse kan være altoverskyggende. Selv det mindste kan være en kæmpe hjælp.

3. Bliv en del af processen

Mange kan ikke lide at spørge om hjælp, selvom de i virkeligheden ønsker det for alt i verden. Hvis du har et tæt forhold til et vennepar, der skal skilles, kan du blive en del af den støttende proces, hvor du naturligt kan rådgive, være der for dem, hjælpe til eller på anden måde være der som et vigtigt bindeled i den svære proces.