Guide til bryllup i børnefamilien

Er du i fuld gang med at planlægge dit bryllup og er måske lidt i tvivl om, hvorvidt man skal invitere børn med til brylluppet eller ej? Der kan være mange faktorer, der spiller ind, særligt hvis man selv har børn, når man bliver gift. Her er en lille guide til, hvordan man kan takle situationen.

Børnefrit eller ej?

Mange vælger at planlægge et børnefrit bryllup, og det kan der være flere årsager til. Et bryllup er en fejring af et voksent par, og der kan af den årsag være tendenser til nogle lidt voksne tematikker og traditioner under selve bryllupsfesten. Det er ikke nødvendigvis en type fest, som er passende eller underholdende for børn, men sådan behøver det ikke være. Hvis du selv har børn, kan det betyde meget, at de er med på den store dag. Det kan også være, at du har en niece eller nevø, som du rigtig gerne vil have som blomsterpige/dreng. En god grundregel, når man træffer beslutningen, er enten at invitere alle gæsters børn eller ingen børn overhovedet. For det kan skabe splid, når man begynder at sortere i, hvilke børn der kan komme med eller ej. Det kan måske være en undtagelse, hvis der er et par børn til ceremonien, men at de ikke kommer med videre til festen bagefter.

Tag gerne en snak med de gæster, der har børn, om hvorfor I har taget den beslutning, I har, og hvordan det kommer til at fungere. I bliver formentlig mødt med forståelse og respekt for jeres beslutning.

En god dag for børnene

Vælger man at invitere børn med til bryllupsfesten, er der et par forberedelser, man med fordel kan gøre sig. Der skal gerne være en børnevenlig mulighed på menuen og en lille kurv med aktiviteter, som børnene kan underholde sig med, kan være en skøn idé!