Trænger haven til en opgradering?

Haven er et sted vi nyder somrene, og vi bruger utroligt meget tid derude i sommerhalvåret. Om tiden så bliver brugt på at læse en bog eller slå græs, er nok lidt forskelligt. Det vigtige er, at haven skal være et sted, du nyder at være, så du kan få suget en masse d-vitamin til dig om sommeren.

Haven skal passe til hele familien

Haven skal være et samlingspunkt for din familie, ligesom din stue og dit køkken er det. Derfor skal der være aktiviteter for alle.

Hvis du har yngre børn, er det måske en god idé at investere i et gyngestativ eller en trampolin. For de fleste børnefamilier er den investering alle pengene værd. Børnene er ret selvkørende med et gyngestativ, trampolin eller lignende. På den måde har du lidt mere fritid til dig selv.

Hvis dine børn har nået en alder, hvor gyngestativer og trampoliner ikke er sjove længere, kan I overveje noget mere modne haveinteriør så som en lækker hængekøje eller nogle loungemøbler, så I kan nyde jeres bøger, strikketøj eller lektier sammen.

Haven skal ikke kun være arbejde

Mange danskere ser haven som en pligt. Endnu en del af boligen, der skal holdes ved lige. Der skal slås græs to gange i ugen. Der skal pilles ukrudt op. Hækken skal klippes ned et par gange om året, så den ikke vokser udover det hele. Bedene skal luges.

Der er garanteret også mange ting i din have, der skal holdes ved lige, og du har nok ikke en gartner, der kommer og gør det. Det har de færreste i hvert fald.

Der er heldigvis smutveje, der gør, at du kan slappe lidt mere af om sommeren. Prøv f.eks. at købe en robotplæneklipper? Når du først har købt sådan en fyr, vil du får meget svært ved at gå tilbage til gammeldags, manuel slåning af græsset.