Hvad er det første du ser, inden du går ind ad døren derhjemme? Døren, selvfølgelig! Sørg for, at den giver et godt indryk.

Når du står på trappen og rasler med nøglebundtet eller gæsterne ringer på klokken og venter at blive lukket ind, så står I alle der, foran husets facadedør. Det er det første man ser, inden man går ind og det, der giver det første indtryk af det hus man træder ind i. Du kan derfor bruge denne dør til at give et godt indtryk, afspejle en speciel æstetik eller vise lidt om, hvem, der bor i huset. Læs med her for gode råd, til når I skal vælge jeres næste facadedør.

Et godt førstehåndsindtryk

En facadedør – også kaldet hoveddøren – er det første man møder. Man kan sige, at det er husets førstehåndsindtryk til gæsten. Du kan derfor vælge en dør, der også byder gæster og husets beboere på en varm og indbydende måde. Døre laves i mange materialer og kan bl.a. både være i stål og træ. En ståldør har et mere bombastisk look, mens en trædør har et mildere udtryk. Dette kan du overveje, når du skal vælge materiale til husets facadedør.

Kan afspejle jer i huset

Døre kan også komme i et væld af farver. I kan derfor vælge en dør i jeres yndlingsfarve, for at vise lidt om, hvem I er. Døren kan have en glat overflade eller have flotte udskæringer, der også kan fortælle om jeres personlige stil. Lad døren vise lidt om, hvad resten af huset byder på.

Passer på jer

En facadedør skal også passe på jer i huset. Overvej derfor, hvilke låse og antal af låse, døren skal have. Derudover kan I vælge en dør med eller uden vinduer og ruder, for bedre at kunne se, hvem der står ved døren, når det banker på. En dør uden vinduer giver dog mere privatliv til familien.