Nu er tiden til at skifte til LED lysstofrør

LED-lysstofrør

Fra den 24. august 2023 har et EU-direktiv sat en stopper for fremstilling og markedsføring af de almindelige T5 og T8 lysstofrør, da de indeholder kviksølv, en af de farligste miljøgifte der findes. Forbuddet er en del af EU’s bestræbelser på at udfase miljøfarlige lysstofrør, der findes i millioner af hjem og arbejdspladser over hele Europa.

“Det er en rigtig god nyhed for miljø og sundhed, at kviksølv nu forbydes i forskellige typer af lysstofrør. Kviksølv er et tungmetal, der selv i meget lave koncentrationer indvirker på for eksempel indlæringsevnen hos børn, og stoffet er ekstremt giftigt for dyr og økosystemer. Derfor skal det selvfølgelig begrænses mest muligt,” siger Mia Udengaard Tøibner fra Miljøstyrelsen.

Overgangen til LED lysstofrør vil spare os for massere af kviksølv

EU vurderer, at miljøet spares for 2,9 tons kviksølv frem mod 2035, alene som følge af udskiftningen af de tre typer rør med LED-alternativer. Overgangen til LED vil også medføre yderligere besparelser på udledning af kviksølv fra generering af elektricitet ved kuldrevne kraftværker.

Fordelene ved at skifte til LED lysstofrør

Selvom det stadig vil være muligt at købe kviksølvholdige T5 og T8 lysstofrør, så længe de er på restlager i butikkerne, er det nu tid til at skifte til LED lysstofrør. LED-teknologien er nu moden nok til at overtage deres plads og der er flere fordele ved at skifte til LED:

  1. Energi- og omkostningsbesparelser: LED lysstofrør bruger betydeligt mindre energi sammenlignet med traditionelle lysstofrør, hvilket kan resultere i betydelige besparelser på elregningen.
  2. Længere levetid: LED lysstofrør har en længere levetid, hvilket betyder mindre udskiftning og dermed lavere vedligeholdelsesomkostninger.
  3. Bedre lyskvalitet: LED lys giver et klarere og mere naturligt lys, hvilket kan forbedre arbejdsmiljøet og komforten i dit hjem.
  4. Miljøvenlig: Ud over at være fri for kviksølv er LED lysstofrør også mere energieffektive, hvilket bidrager til at reducere dit carbonaftryk.

Køb online og spar penge

Du kan finde et stort udvalg af LED lysstofrør online, for eksempel hos detled.dk. At købe online kan ofte være billigere end i fysiske butikker, og du kan nemt sammenligne priser og specifikationer for at finde den bedste løsning til dit behov.

Afslutningsvis er skiftet til LED lysstofrør ikke kun en nødvendighed på grund af det nylige EU-forbud, men det er også en smart beslutning både økonomisk og miljømæssigt. Gør en forskel i dag ved at skifte til LED lysstofrør.