Oplever du problemer med en skråning i haven?

Mange familier ynder i dag at bo nogle steder fyldt med stil og fyldt med charme. Og er der vand i nærheden, så der er kig til noget smukt, er det en kæmpe fordel. Sådanne boliger har dog ofte én ulempe, som det kan være svært at finde gode løsninger på.

Og det er en stejl skråning.

For at holde hjem og vand adskilt er boligen nemlig bygget højt oppe, således vandet er beliggende meget lavt, hvilket også er praktisk, hvis der i en periode regner meget, og vandet kan gå over sine breder.

En stor ændring i vandmiljøet kan betyde erosion

Men skråningen i haven kan være svær at forholde sig til. Ikke mindst fordi det er noget nær umuligt at indrette sig på den med for eksempel grønne oaser, terrasser og andet, og den kan være svær at holde, når græsset skal slås, og bedene skal luges. Men den kan også udgøre en risiko, hvis de pludselig sker en erosion.

Her er der tale om en klassisk ændring i vandmiljøet, som særligt kan forekomme med belastninger fra vandstrømme og bølger, og derfor kan det betyde, at din grund pludselig begynder at smuldre ud i vandet fra bunden.

Brug sivruller eller bredruller til sikring

Det er der ikke nogen, der ønsker, og derfor kan det være en fordel at sikre sådanne breder.

Flere vælger at bruge for eksempel murbrokker, fiberplader og stålplader til en sådan sikring. Her er der dog tale om miljøskadelige materialer, og derfor bør du i stedet gøre brug af sivruller eller bredruller. Disse er nemlig ikke blot gode for miljøet, idet de består af 100% naturlige materialer. De er også pæne, og dermed bibeholder du det naturlige udtryk samtidig med, at du tager dig nogle praktiske foranstaltninger på din grund.

Du kan finde bredruller her på; nykilde.dk.