Og så kom den… Tips til dig, der er kommet i overgangsalderen

Pludselig blev det alt for varmt med den tykke striktrøje, selvom termometeret måler noget nær frostgrader. Du tager dig til trøjen, og nærmest ryster den for at få lidt luft til den svedende krop. Hedeture oplever du måske rimelig ofte efterhånden – og tanken om hvor meget du må vifte med trøjen i de kommende sommermåneder, giver dig næsten allerede svedperler på panden. Og ja, de søvnløse nætter, dem oplever du måske også. Er du en kvinde mellem 45-55 og oplever disse ting, så kan det måske være fordi du er kommet i den berygtet overgangsalder. Frygt ej – i denne artikel kan du læse tips til den gode overgangsalder:

En god og nærende kost

Det er vigtigt med en sund og varieret kost. Når du kommer i overgangsalderen kan du opleve hedeture og knogletab. Faktisk er der visse fødevarer, som kan gå ind og lindre de frygtede hedeture. Det gælder fx fødevarer som sojaprodukter og bælgfrugter, der indeholder plante-østrogen. Modsat findes der også fødevarer, hvor du kan du forvente mere viften med trøjen, hvis disse indtages. Det gælder fx stærkt krydret mad eller kaffe – men det varierer fra person til person.

Der findes også kosttilskud for overgangsalder. Her kan overgangsalder kosttilskud bidrage til en roligere overgangsalder – men husk på, at overgangsalder kosttilskud aldrig må erstatte din diæt, og kun kan indtages som supplement til din varieret kost.

Den gode nattesøvn

Hedeture og forandringer i kroppen kan for nogle kvinder give en knap så god nattesøvn. Her er det vigtigt, at du udover at indtage sund, nærende og varieret kost og evt. overgangsalder kosttilskud, også sørger for at bevæge dig i løbet af dagen. Mere bevægelse i hverdagen kan skabe en bedre nattesøvn. Du bør dog ikke dyrke motion lige inden sengetid. For nogle kvinder virker det også at lave åndedrætsøvelser inden sengetid.