Hvor meget tøj skal du købe før babyen kommer?

Når familien skal udvides for første gang, kan det være svært at få overblik over, det tøj du får brug for og især hvor meget af det forskellige. Der vil altid være nogle ubekendte, så længe du ikke kender fødselsvægt og størrelse. Men du kan alligevel godt bruge nogle tommelfingerregler.

Hvad gør du?

Det er en god idé at handle det basale på forhånd, så der er ro, efter den lille nye er kommet til verden. Hvis ikke du kender kønnet, kan du købe tøj i neutrale farver i de små størrelser. Du kan se efter gode tilbud på nettet, så du kan spare lidt, se fx her billige bodystocking baby.

Især på det første tøj, i de mindste størrelser, kan det være rart at spare lidt penge. Børnene vokser hurtigt ud af tøjet. Undgå at købe for meget i størrelse 50, da mange børn er større allerede ved fødslen. Så køb beskedent ind af de små størrelser.

Hvordan er en babys basis-garderobe?

Der er brug for en hue, både en tynd og en tyk (alt efter årstiden), da de hurtigt sover til middag udenfor, og du vil gå tur med barnevognen. Det er hyggeligt, og bevægelse i frisk luft er godt. Det er også godt med en køredragt.

Du har brug for 5 bodystocking baby størrelser, det holder babyen varm, og det skiller ikke på midten. Det supplerer du med 5 par strømpebukser, så er der styr på det inderste lag. Det er godt at købe 5 bluser og 5 par bukser, der skal være lidt reserver, mens du vasker. Køb 2-3 cardigans så du kan regulere efter varme og kulde. Derudover skal du bruge varme sokker til at holde fødderne varme. Du skal bruge 5 heldragter til nætterne, køb fx 2-3 små og 2-3 nummeret større. Så kommer du godt og roligt fra start.