Guide til at få liv i haven igen efter vinteren

Efterhånden som tiden går, kan haven blive forsømt. Det er især tilfældet, når vinteren har haft sit overtag, og foråret er på vej. Derfor kan der være behov for at få haven til at genopstå igen, så den får sin fine karakter tilbage, som den fortjener. Har du en travl hverdag, hvor der er en masse at se til, kan det faktisk være en fordel, at haven trænger til en kærlig hånd. Ved at gøre haven i stand og klar giver det et grønt pusterum, hvor du har mulighed for at koble af og nyde de naturlige omgivelser. En flot have kan mange ting, og det altid rart at nyde sommeren i en lækker have, hvor der er flotte grønne planter og blomster.

På tur i havecenteret

En flot have behøver en masse planter, derfor kan det være et godt sted at starte. Der findes nogle planteskoler i Nordjylland, hvor du har rig mulighed for at finde de planter, som du synes, der skal være i haven. Tag en tur forbi dit lokale plantecenter og få købt godt ind af smukke planter, buske og træer til din have. Se her, hvis du gerne vil have lidt underholdning til din grønne pause med havearbejdet.

Husk vedligeholdelse

En flot have behøver også smukke dekorationer. Pynt haven med fuglebad, lerkrukker eller fade, som du også kan finde i dit lokale havecenter. Med havedekorationer tilføjer du et charmerende udtryk til haven, som du kan nyde, når det varme vejr vender snuden mod Danmark. Når du har fået anlagt din flotte have, er det vigtigt at holde den ved lige. Husk derfor altid at vande blomsterbedene 1-2 gange om ugen. Derudover er det sidste tip at holde græsplænen flot og jævn, da det er havens centrum. Husk derfor at slå græsset, når det er ved at blive for langt.