Sådan laver I den bedste deleordning når dig og din partner skal skilles

barn

En skilsmisse er altid hård. Det er hårdt at gå hver til sit og den sidste tid man har levet sammen, har ofte også været virkelig hård. Men det er endnu mere hårdt og svært når der er børn indblandet. Hvordan sørger man lige får, at ens børn kommer bedst igennem skilsmissen og trives med en dele ordning? Det er de flestes forældres spørgsmål når de skal skilles.

Husk altid at kigge på jeres børn

Uanset hvor uvenner du og din partner er blevet, så er det virkelig vigtigt at i sætter jeres børn før jeres skænderier. Det er vigtigt at i kigger på jeres børn og spørger jer selv ”hvordan finder vi den bedste deleordning der er i vores børns bedste interesse?”. Det er nemlig tit sådan at man ønsker at ens børn skal være så lidt hos den modsatte part som muligt, men det er ikke nødvendigvis i børnenes bedste interesse. For selvom du måske ikke kan holde synet af din partner ud, så er det jo stadig dine børns mor eller far og de vil derfor (formentlig) stadigvæk holde rigtig meget af din partner. Det er derfor rigtig vigtigt at man kan ligge sine stridigheder væk og kun fokusere på børnene, når man taler deleordning. Har i svært ved at gøre det selv, så kan en skilsmissekonsulent eller en parterapeut hjælpe jer med at snakke sammen og finde en god løsning.

trist

Forskellige børn betyder måske forskellige behov

Husk også, at hvis i har flere børn sammen så er deres behov for at se den modsatte part måske forskellige. Et lille barn vil ofte have bedst af at have en fast base og ikke skulle bo rigtigt to steder. Med det er det ikke ment som, at det lille barn ikke skal se den forældre, som det ikke bor ved. Men her kan det være en fordel at være kreativ, for det lille barns skyld. Ved større børn kan man bedre snakke om tingene og lytte til deres ønsker. Dit store barn ønsker måske en mere fri deleordning, hvor det kan besøge mor og far som det har lyst til. Altså at det måske bor et fast sted, men at det gerne må besøge den modsatte part når det har lyst og ikke kun i bestemte uger eller dage. Under alle omstændigheder kan børn i hvert fald sagtens have forskellige behov, både for at se deres forældre og for et fast bopælssted og struktur i hverdagen.

Husk at en deleordning altid kan laves om

Du skal også huske på, at den ordning eller aftale i laver nu, ikke nødvendigvis skal gælde for altid. I takt med at jeres børn vokser og i bliver mere vant til at bo hver for sig, kan der opstå nogle nye behov. Dem skal der selvfølgelig lyttes til og dermed ageres på. Det er vigtigt at være åben og nysgerrig på hele familiens trivsel selvom i ikke længere skal være sammen som par.